U sklopu projekta “Pogledaj.Probaj.Doživi.” otvorili smo svoja vrata srednjoškolcu Filipu Grebenaru, odličnom učeniku 5. Gimnazije u Zagrebu. Filip je zahvaljujući dvodnevnoj praksi (4. i 5. Travnja 2017.) postao dio našeg tima, a sve u cilju da mladi ljudi osjete dašak radne atmosfere i prodube svoje interese za daljnjim smjerom školovanja.

Filipova želja je nastaviti svoje obrazovanje u području informatičkog inženjeringa, pa se razmjena znanja i iskustva bazirala na IT području poslovanja. Filip se upoznao sa osnovama našeg HRNET rješenja, prošao je kroz tehničku stranu procesa implementacije (import podataka, promjena parametara i sl.), a druženje sa našim sistem inženjerom osiguralo mu je uvid u sigurnost i zanimljivosti važne za sam informatički sustav i kompaniju.

Druženje sa sistem administratorom, Mariom Popovićem

Nekoliko informacija o instalaciji i integraciji Web aplikacije Filip je dobio od voditelja razvojnog tima, dok su mu dečki iz razvoja pokazali kako izgleda njihov radni dan te mu objasnili kakva je sve edukacija potrebna za navedeno radno mjesto.

Filip i razvojni inženjeri (s lijeva na desno: Leopold, Jurica, Filip i Danijel)

U samoj završnici svojeg boravka kod nas, ovom mladom i perspektivnom učeniku dijelić svoga znanja prenijeli su i naš direktor, Željko Skorić i voditeljica marketinga i prodaje, Jasmina Lukačević.

  1. Željko Skorić opisao mu je povijest HRNET softvera, od samog početka kako je nastala naša priča, pa sve do toga gdje se danas nalazimo. Filip je također saznao i koje su kompetencije i vještine potrebne za uspjeh u jednoj IT tvrtki i što poslodavci očekuju od svojih zaposlenika . S druge strane, naša voditeljica marketinga i prodaje Jasmina Lukačević pokazala je Filipu kako izgleda poslovanje sa stajališta project managementa i pritom dala Filipu nekoliko smjernica o planiranju projekta, uvid u naš core business Human Resources i radno okruženje jednog velikog poslovnog sustava.

Filip s direktorom i voditeljicom marketinga i prodaje (s lijeva na desno: Željko Skorić, Filip, Jasmina Lukačević)

Zahvaljujemo se zakladi “Znanje na djelu” i Filipu Grebenaru na ugodnoj, poticajnoj i (obostrano) korisnoj suradnji. Ovo iskustvo ćemo nažalost morati ostaviti iza sebe, ali pritom nećemo zatvoriti svoja vrata nego ih ostaviti širom otvorena jer kada su u pitanju prijenos, širenje i stjecanje znanja – naša vrata se nikada ne zatvaraju!

%d bloggers like this: