U svibnju ove godine uputili smo se u nov izazov zvan jedrenje. Većina se od nas po prvi puta susrela s pojmovima poput pasarela, genova, škota, špije, provi, friži ili timun, a da nisu tek otpjevani u pjesmi.

U veselom raspoloženju uputili smo se do Splita, a nakon dolaska smo se po planu razmjestili po jedrilicama.

Olujna, kišna i većinom neprospavana noć nam nije pokvarila raspoloženje, naprotiv, bili smo još odlučniji u namjeri da razapnemo naša jedra i uhvatimo se u koštac s morem.

Raspoređeni u 5 jedrilica isplovili smo iz ACI Marine Split i otplovili put Hvara sa našim vjernim skiperima koji su nam prenosili svoja zrnca mudrosti i prepričavali iskustva stečena na pučini mora.

HRPRO članovi posada odmah su se “bacilli na posao” i uspješno svladali sve zadatke stavljene pred njih: asistencije u isplovljavanju i usidravanju, vožnju kormilara, praćenje kursa, razapinjanje jedara, asistiranje tijekom manevara mijenjanja smjera i slično.

    

    

Nakon plovidbe, usidravanja i razgledavanja Hvara, uputili smo se prema divnoj Palmižani gdje smo vrijeme provodili uz kupanje, pjesmu, morske specijalitete, pecanje i uživanje u nestvarno lijepom pogledu. Naravno, nismo mogli pobjeći od timskog brainstorminga i vlastite kreativnosti tako da je svjetlo dana ugledala nova HRPRO himna:

Kad naš brod plovi, plovi, i ribu lovi,

Na jarbolima stojimo mi.

A da smo OUT OF OFFICE mi, to znaju CUSTOMERI svi

Jer sad bez laptopa jedrimo mi.

 

Kad naš brod krene, krene, u noćne smjene,

Pod jarbolima ležimo mi.

A da smo dobre volje svi, to znaju naši skipper

Jer uz gitaru pjevamo mi.

 

Kad skipper svira, svira, timun ne dira,

A autopilot kormilari.

A da bolji smo od svih to znaju čak i dupini,

Jer Dorotića imamo mi.

 

Kad naš brod jedri, jedri nebo se vedri

Po mrzlo pivo idemo mi.

Ako nam dobar vjetar na tren stane parkiramo se sa strane

I u restoranu jedemo svi.

 

Kad naš brod stane, stane tad suza kane

I u daljinu gledamo mi.

A da smo sretni ovdje to svi znamo, uvijek sve od sebe damo

Jer u HRPRO-u radimo mi!

HRPRO HIMNA

 

Na povratku smo svoje okusne pupoljke počastili okrijepom na otoku Braču, što se zaista pobrinulo da nam ova pustolovina ostavi božanstven okus u ustima.

Hobotnica ispod peke

Hobotnica ispod peke

Ovo divno iskustvo međusobno ćemo prepričavati još dugo, a uz zbližavanje i produbljivanje kolegijalnih odnosa, u Zagreb smo donijeli i odličan vjetar u leđa za daljnje plovidbe…

%d bloggers like this: